15. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný pečený krocan s bramborami, ⁤který ⁤rozhodně potěší vaše ⁣chuťové buňky.‍ Tento tradiční pokrm je skvělou volbou pro vánoční hostinu nebo jinou slavnostní událost. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou pečenou lahůdku, která potěší celou rodinu. Nebojte se experimentovat s různými bylinkami a kořením pro ještě výraznější chuť.⁣ Bon appétit!

Suroviny

  • 1 celý krocan
  • 1 kg brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g másla
  • čerstvá⁣ nasekaná petrželka
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Nejprve⁢ si připravíme krocana. Krocanovi očistíme vnitřní dutinu, ‍osolíme a opepříme zvenku i uvnitř.
  2. Brambory⁣ oloupeme‍ a nakrájíme ⁢na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Vymažeme pekáč olivovým olejem a vložíme celého krocana. Okolo krocana rovnoměrně rozprostřeme brambory a česnek.
  4. Máslo rozpustíme a potřeme ‍jím krocana, brambory a česnek. Posypeme‍ nasekanou petrželkou a zavřeme pekáč alobalem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě ‌na 180 stupňů celcius po dobu zhruba 2-3 hodin, dokud není krocan a brambory dokonale‌ upečené.
  6. Po upečení⁢ krocana nechte chvíli odpočinout a pak podávejte s restovanou zeleninou nebo podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *