12. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený králík se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční⁣ české jídlo?‍ Vyzkoušejte‍ naší verzi pečeného králíka se zelím! ⁢Tento lahodný pokrm je ideální ‍na nedělní ⁢oběd nebo sváteční večeři. Podívejte ⁤se, jak snadno ‍ho připravit a užijte si​ chutě domova. ⁢

Suroviny

  • 1 králík
  • 1 hlávka zelí
  • 3 cibule
  • 4 stroužky ‌česneku
  • koření podle chuti (majoránka, ⁤kmín, pepř, sůl)
  • olej

Postup

  1. Nejprve si králíka rozkrojíme na menší kusy ​a osolíme, okořeníme a necháme odležet alespoň hodinu v‍ chladu.
  2. Zelí⁢ nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme a česnek prolisujeme.
  3. V rozmrazovači rozpálíme⁢ olej ‍a na něm vylisujeme cibuli a ‌česnek, poté⁢ přidáme králíka a zprudka​ opečeme z každé strany.
  4. Po chvilce zalijeme trochou ⁢vody a dusíme pod ‍poklicí přibližně 40 minut.
  5. Nakonec přidáme ​nastrouhané zelí, promícháme⁢ a ještě chvilku povaříme do měkka.
  6. Podáváme teplé s bramborem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *