17. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený králík se švestkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

‌ Vyzkoušejte lahodný recept na pečeného králíka se švestkovou⁢ omáčkou. Tento tradiční pokrm se vynikající ⁤kombinací křehkého masa a sladkokyselé omáčky okouzlí vaše chuťové buňky. ⁤Inspirujte se​ a uvařte si⁤ skvělé jídlo doma!

Suroviny

  • 1 králík
  • 200g​ sušených švestek
  • 1 ⁤cibule
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • olej
  • soľ, korenie

Postup

  1. Nejprve nařežeme králíka na menší ⁢kousky ​a osolíme a opepříme.
  2. V troubě‌ si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  3. Na pánvi‌ si rozpálíme trochu oleje a opečeme králíka z obou stran⁣ dozlatova.
  4. Vložíme opečené kousky⁢ králíka do pekáčku a přidáme na ⁣kostky nakrájenou cibuli ⁤a stroužky česneku.
  5. Přilijeme ​trochu vody a‍ dejeme péct do trouby asi na 45 minut.
  6. Mezitím si na pánvi připravíme omáčku. ⁢Na oleji​ zpěníme nakrájené sušené švestky a‌ zalijeme ⁢trochou ⁣vody.
  7. Přivedeme k‍ varu a necháme asi‌ 10 ⁤minut provařit.
  8. Omáčku⁤ osolíme a dochutíme ‌podle chuti.
  9. Hotový králík podáváme se švestkovou omáčkou a přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *