17. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečený kralík se šípkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Pečený kralík‌ se šípkovou omáčkou je lahodné a zdravé jídlo ⁤pro všechny ⁢milovníky masa. Tento‍ recept vyniká kombinací ⁤křehkého ‍a šťavnatého pečeného kralíka​ s bohatou omáčkou vyrobenou z čerstvých šípků. Omáčka je sladce pikantní a příjemně aromatická díky přídavku medu, hřebíčku a skořice. Tento kulinářský zážitek určitě potěší vaše ‍chuťové buňky ​a přidá‌ do ⁣vaší kuchyně novou inspiraci. Vyzkoušejte⁢ tento​ jednoduchý a chutný recept na pečeného kralíka se ‍šípkovou omáčkou a rozzářte svá jídla!⁢

Suroviny

  • 1 kralík
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 3 ‍lžíce oleje
  • 500 ml vývaru (hovězí⁢ nebo zeleninový)
  • 2 ⁢lžíce šípkového džemu
  • 2 lžíce⁤ hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř, ‍bylinky dle chuti

Postup

  1. Kralíka omyjeme, osušíme a nakrájíme na‍ porce.
  2. Cibuli nakrájíme na ‌kostičky a česnek na⁤ plátky.
  3. V rendlíku rozpálíme olej a osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
  4. Přidáme kousky kralíka a opečeme z obou stran dozlatova.
  5. Zalijeme‌ vývarem, přidáme šípkový džem a hořčici.
  6. Osolíme, opepříme ⁢a přidáme⁤ bylinky dle chuti.
  7. Králika přikryjeme⁣ pokličkou ‌a pečeme při teplotě 180°C ‌po dobu 1,5 – 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  8. Ve větší pánvi si​ připravíme zápražku – na rozpáleném oleji ​zpěníme hladkou ⁤mouku.
  9. Zápražku zalijeme omáčkou z kralíka, důkladně promícháme a povaříme, dokud nezhoustne.
  10. Pokud je potřeba, můžeme omáčku dochutit sůlí, pepřem či bylinkami.
  11. Králika servírujeme s omáčkou a přílohou dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *