3. 8. 2023
Autor: Roman Žák
Pečený králík s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Pečený králík s bylinkami je lahodným a náročným receptem, který potěší všechny milovníky králičího masa. Tento recept kombinuje zdravé a chutné králičí maso s aromatickými bylinkami, které dodají jídlu skvělou chuť a vůni. Připravte si tento pokrm na rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost a potěšte své hosty skvělým a originálním jídlem.

Suroviny:

  • 1 králík
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 4 lžíce másla

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
  2. Králíka opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
  3. Sůl a pepř rovnoměrně posypte celým králíkem.
  4. V malé misce smíchejte olivový olej, česnek, rozmarýn, tymián a petrželku. Směsí potřete celého králíka.
  5. Vhodte do pekáče a vložte na horní mřížku trouby. Pečte přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud není králík zlatě hnědý a kůrka křupavá.
  6. Králíka vyjměte z trouby a nechte ho 10 minut odpočinout.
  7. Máso nakrájejte na porce a podávejte s máslem na pánvi rozpuštěným přes králíčí řízky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *