19. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený králík s bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést chutí tradicního pokrmu s našim⁢ receptem na pečeného králíka s bramborovým knedlíkem. Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci křehkého masa králíka a šťavnatých bramborových knedlíků, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. S naším receptem si ⁣bez problému připravíte lahodné jídlo plné domácích ‌chutí a vůní. Zanechte⁣ v kuchyni stopu komfortu a radosti s naším receptem na pečeného králíka s bramborovým knedlíkem.⁣

Suroviny

  • 1 králík
  • 800 g brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej

Postup

  1. Nejprve si ‍králíka očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v⁣ osolené vodě do měkka.
  3. V hrnci osolte vodu a vařte králíka, dokud není měkký.
  4. Mezitím si připravte těsto na ‌knedlíky – smíchejte mouku s vejcem,⁢ solí, ‌pepřem a⁣ majoránkou. Vypracujte hladké těsto.
  5. Z vařených brambor sceďte vodu a rozmixujte je na kaši. Přidejte do těsta a promíchejte.
  6. Z těsta vytvarujte knedlíky a dejte vařit do vroucí osolené vody. Vařte do měkka.
  7. Upečte králíka v troubě při teplotě 180°C dozlatova.
  8. Hotový králík⁣ servírujte s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *