19. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést chutí tradicního pokrmu s našim receptem na pečeného králíka s bramborovým knedlíkem. Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci křehkého masa králíka a šťavnatých bramborových knedlíků, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. S naším receptem si bez problému připravíte lahodné jídlo plné domácích chutí a vůní. Zanechte v kuchyni stopu komfortu a radosti s naším receptem na pečeného králíka s bramborovým knedlíkem.
Suroviny
- 1 králík
- 800 g brambor
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
- olej
Postup
- Nejprve si králíka očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě do měkka.
- V hrnci osolte vodu a vařte králíka, dokud není měkký.
- Mezitím si připravte těsto na knedlíky – smíchejte mouku s vejcem, solí, pepřem a majoránkou. Vypracujte hladké těsto.
- Z vařených brambor sceďte vodu a rozmixujte je na kaši. Přidejte do těsta a promíchejte.
- Z těsta vytvarujte knedlíky a dejte vařit do vroucí osolené vody. Vařte do měkka.
- Upečte králíka v troubě při teplotě 180°C dozlatova.
- Hotový králík servírujte s bramborovými knedlíky.