1. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný pokrm s pečeným králíkem a bramborem! Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit chutné jídlo plné proteinů a minerálů. Sledujte postup a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 1 králík
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Nejprve si králíka očistěte, nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a cibuli na kolečka.
- Na plech dejte plátky brambor a na ně poskládejte kousky králíka.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a zakápněte olejem.
- Pořádně osolte, opepřete a zakypřete provensálskými bylinkami.
- Předehřejte troubu na 180°C a dejte plech do trouby na 50-60 minut.