3. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Pečený kibbeh s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte kulinářský zážitek s tímto receptem na pečený kibbeh s rajčaty. Klasická libanonská specialita plná chuti a aromatických bylinek, která jistě potěší všechny milovníky středomořské kuchyně. Sledujte návod a připravte si lahodné jídlo plné exotických vůní a chutí.

Suroviny

  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 2 rajčata
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte náplň. Na pánvi osmažte na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a orestujte.
  2. Přidejte bulgur, skořici, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli restovat, pak nechte vychladnout.
  3. Rajčata nakrájejte na kolečka a předehřejte troubu na 180°C.
  4. V další míse smíchejte vodou navlhčený bulgur s masovou směsí a vytvořte kompaktní těsto.
  5. Vymažte pekáč olejem a rozetřete na dně a po stranách třetinu těsta. Na těsto položte rajčata a zakryjte zbytkem těsta.
  6. Dávejte pečený kibbeh do trouby na 30-40 minut, dokud není zlatě hnědý.
  7. Podávejte teplý s jogurtem a okurkovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *