16. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený kapr s bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na pečeného kapra s⁣ bramborem, který se snadno připraví a ‍bude skvělou volbou pro vánoční svátky ⁢nebo jiné slavnostní příležitosti. Kapr‌ je pečený do křupava a servíruje se ⁢s⁢ lahodnými bramborovými plátky, které se ‌krásně doplňují s‌ aromatickými bylinkami a kořením. Navíc je‌ to zdravá ​a výživná volba ⁣pro‍ celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý ⁣recept‌ a užijte si lahodný pokrm plný chuti!⁢

Suroviny

  • 1 kapr (cca 1-1,5 kg)
  • 1 kg ​brambor
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • česnek
  • kmín
  • majoránka
  • bobkový list

Postup

  1. Nejprve si připravte ​kapra – očistěte ho, zbavte šupin a​ vnitřností, opláchněte⁤ a osušte kuchyňským papírem.
  2. Brambory oloupejte ‍a nakrájejte na menší kousky.
  3. Vymastěte pekáč olejem a vložte do něj⁢ nakrájené brambory.
  4. Kapr seškrábejte na obě strany solí a pepřem‍ a‍ vložte​ ho na brambory do pekáče.
  5. Dovnitř kapra‌ vložte celé stroužky česneku, bobkový list, kmín a ⁤majoránku.
  6. Potrčte kapra v troubě předehřáté na 180°C ‍a ​pečte asi 45 minut až‍ hodinu, dokud není kapr‌ křehký a měkký.
  7. Pokud chcete, můžete kapra​ během ‌pečení podlévat vlastní šťávou v pekáči.
  8. Hotový ‌kapr⁤ s bramborem můžete podávat s čerstvou⁢ zeleninovou salátem ​nebo bylinkovým⁤ dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *