9. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Pečený kachní stehno s meruňkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na pečené kachní stehno s meruňkovou omáčkou je lahodným a vysoce kvalitním jídlem, které si zamilují všichni milovníci kachny. Měkké a šťavnaté kachní stehno je pečené do dokonalého zlatavého zbarvení a podává se s omáčkou ze sladkých meruněk, která mu dodává skvělou sladko-kyselou chuť. Tento exkluzivní pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti, kdy chcete hostům nabídnout něco opravdu jedinečného. S tímto receptem na pečený kachní stehno s meruňkovou omáčkou zaručeně získáte pochvalu za své kulinářské dovednosti.

Suroviny

  • 4 kachní stehna
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 200 ml vývaru
  • 150 g meruněk
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce medu

Postup

  1. Stehna omyjte, osolte a opepřete z obou stran.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  3. V hrnci rozehřejte olej a na něm osmažte kachní stehna z obou stran do zlatova.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je spolu s masem asi 5 minut.
  5. Přilijte červené víno a vývar, přiveďte k varu a pak snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud maso nebude měkké.
  6. Mezitím rozmačkejte meruňky a spojte je s máslem a kukuřičným škrobem.
  7. Po hodině vaření přidejte meruňkovou směs a med, promíchejte a vařte ještě 10 minut.
  8. Hotové kachní stehno s omáčkou podávejte s přílohou podle chuti, například s bramborovou kaší nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *