6. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený kachní stehno s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Chutné​ a lahodné pečené kachní stehno s bohatým bramborovým pyré je dokonalým​ pokrmem pro gurmány. Křehká⁣ a zlatavá kůrka kachního stehna‌ se perfektně snoubí s jemností a krémovostí bramborového ‍pyré. Vyzkoušejte tento recept a nadchněte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 2 kachní stehna
  • 500 g brambor
  • 200 ml smetany na ‌vaření
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Stehna omyjte a osušte. Předpokládejme, že už je maso vykuchané, vypláchnuté a očištěné.
  2. Na pánev‍ dejte kousky másla a nechte rozpustit. Stehna opepřete a osolte.
  3. Položte kachní ⁣stehna na rozehřátou pánev a opečte ​z obou ‍stran, dokud nezezlátne. Poté přesuňte maso do pekáče a dejte péct ​do předem vyhřáté trouby na 180 °C. ⁤Pečte přibližně 90 minut.
  4. Mezitím na ‌druhé pánvi rozpusťte máslo ​a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Orestujte dozlatova.
  5. Brambory ‍oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do​ osolené vody. Po uvaření je sceďte​ a ⁣přidejte k ⁤udušené​ cibuli a česneku.
  6. Přidejte​ smetanu a za stálého míchání‍ ješte chvíli vařte, dokud brambory nezměknou. Poté je rozmixujte na pyré pomocí mixéru nebo⁢ šťouchadla na brambory. Případně dochuťte solí​ a pepřem.
  7. Kachní stehna vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout a krájejte na plátky. Podle ‍preference duže nebo‌ masu můžete také kůži loupnout.
  8. Servírujte ​kachní stehno‌ s bramborovým pyré, ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *