13. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečený kachní piroh je lahodný a křehký pokrm, který oslní každého milovníka kachního masa. Tento recept kombinuje chutnou a šťavnatou kachnu s bohatou nádivkou, zabalenu v lahodném a křehkém těstě. S několika jednoduchými kroky a kvalitními ingrediencemi můžete vytvořit dokonalý pečený kachní piroh pro váš rodinný stůl nebo speciální příležitosti. Dopřejte si chuťovou explozi s tímto vynikajícím receptem na pečený kachní piroh a ohromte své hosty skvělou kombinací přísad a jemného pečení.
Suroviny
- 400 g kachního masa
- 300 g listového těsta
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a společně s prolisovanými stroužky česneku orestujeme na oleji.
- Přidáme kachní maso nakrájené na menší kousky a opékáme, dokud nezezlátnou.
- Zalijeme vývarem a necháme dusit asi 30 minut, dokud maso nezměkne. Během vaření přidáme hořčici, med, sůl a pepř.
- Pečící troubu předehřejeme na 180 °C.
- Vykrojíme těsto na menší kolečka, která naplníme připravenou kachní směsí.
- Kolečka těsta spojíme a důkladně uzavřeme okraje.
- Pirohy přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou.
- Servírujeme teplé.