24. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný pečený kachní filet s brusinkami, který vám okoření vaření! Kombinace křupavé kachní kůže a šťavnatého masa s osvěžujícími brusinkami je nepřekonatelná chuťová exploze. Užijte si luxusní večeři plnou chutí a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 2 kachní prsa
- soľ
- čerstvo mletý korenie
- 2 polievkové lyžice masla
- 100g brusiniek
- 1 polievková lyžica medu
Postup
- Na začiatku si pripravíme kachní prsa, ktoré dobre osolíme, okoreníme a necháme odpočívať asi 10 minút.
- Rozpálime panvicu so 2 polievkovými lyžicami masla a na ňu vložíme kachní prsia.
- Kachní prsia pečieme na strednej teplote, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú pevné na dotyk (asi 5-7 minút na každú stranu).
- Medzitým si v hrnci rozpustíme med a brusinky a necháme ich zhustnúť.
- Keď sú kachní prsia hotové, podávame ich s brusinkovou omáčkou.