9. 2. 2025
Autor: Roman Žák
![Pečený hovězí z parížského hrnce](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34594-peceny-hovezi-z-parizskeho-hrnce.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na pečené hovězí z parížského hrnce plný aromatických bylinek a zeleniny. Dokonale dochucené maso s jemnou a šťavnatou konzistencí vás okouzlí na první chuť. S tímto receptem se vaření stane zážitkem plným chuti a harmonie. Nakrmte celou rodinu tímto lahodným jídlem a uvidíte, jak se vám budou tlačit do žaludku. Není nic lepšího než poctivý domácí hovězí pokrm!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 400g brambor
- 400ml hovězího vývaru
- 200ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, kmín, rozmarýn
Postup
- Nastrouhej cibuli a česnek, orestuj je na pánvi.
- Přidej na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahně ho ze všech stran.
- Přidej nakrájené mrkve a brambory a zalij vývarem a vínem.
- Přidej rajčatový protlak a koření podle chuti.
- Peč v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.