9. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Pečený hovězí z parížského hrnce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na pečené hovězí z parížského hrnce plný aromatických bylinek a zeleniny. Dokonale dochucené maso s jemnou a šťavnatou konzistencí vás okouzlí na první chuť. S tímto receptem se vaření stane zážitkem plným chuti a harmonie. Nakrmte celou rodinu tímto lahodným jídlem a uvidíte, jak se vám budou tlačit do žaludku. Není nic lepšího než poctivý domácí hovězí pokrm!

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 400g brambor
  • 400ml hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, kmín, rozmarýn

Postup

  1. Nastrouhej cibuli a česnek, orestuj je na pánvi.
  2. Přidej na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahně ho ze všech stran.
  3. Přidej nakrájené mrkve a brambory a zalij vývarem a vínem.
  4. Přidej rajčatový protlak a koření podle chuti.
  5. Peč v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *