22. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečený drůbeží rulád s bylinkovou nádivkou.
zdroj: Recepty 24/7

Báječný ⁢recept na⁤ pečenou ⁤drůbeží ruládu s lahodnou⁢ bylinkovou‌ nádivkou. ‌Tento výborný pokrm je příjemně ⁢kořeněn a měkký,‍ což vytváří dokonalou ‌kombinaci chutí. ⁣Díky správně pečení se maso stává šťavnatým⁢ a nádivka⁣ dodává jemně aromatickou chuť. Tento recept je ideální pro rodinné ​oslavy⁢ nebo speciální události, které si ⁤zaslouží skvělou‌ hostinu. S tímto ⁤pokrmem si jistě získáte přízeň všech⁤ gurmánů.

Suroviny

  • 2 ⁢kusy ‍drůbežích ⁣prsou
  • 150 g mletého kuřecího masa
  • 1 ‌cibule
  • 2 stroužky⁤ česneku
  • 2 lžíce nasekaných‌ čerstvých bylinek (např. petrželka,⁢ pažitka, ⁣tymián)
  • 100⁤ g šunky
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl, pepř
  • olej na pečení

Postup

  1. Prsa ‌z drůbeže rozřízněte na polovinu ‍a lehce rozklepejte.
  2. V misce smíchejte mleté maso, jemně nakrájenou cibuli,‌ prolisovaný česnek a nasekané‍ bylinky.
  3. Šunku nakrájejte na plátky‌ a‌ sýr na ⁢tenké nudličky.
  4. Na rozklepaná prsa nasypte trochu sůl a pepř.
  5. Na každou polovinu ‌prsa ⁤dejte‍ vrstvu šunky a sýru.
  6. Na šunku‍ a⁣ sýr dejte vrstvu mletého ‍masa ⁤s cibulí a ‍bylinkami.
  7. Prsa zatáhněte⁣ do ⁤rolády a ⁤upevněte⁤ pomocí párátek nebo ⁤provázku.
  8. Pečící papír položte do​ pekáče a položte na něj rulády.
  9. Pečte při teplotě 180°C‌ asi 25-30 minut, dokud nejsou rulády‍ zlatavé ⁤a zcela propečené.
  10. Před ‌podáváním nechte⁤ rulády chvíli odpočinout a pak je‍ nakrájejte na‌ plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *