22. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Báječný recept na pečenou drůbeží ruládu s lahodnou bylinkovou nádivkou. Tento výborný pokrm je příjemně kořeněn a měkký, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Díky správně pečení se maso stává šťavnatým a nádivka dodává jemně aromatickou chuť. Tento recept je ideální pro rodinné oslavy nebo speciální události, které si zaslouží skvělou hostinu. S tímto pokrmem si jistě získáte přízeň všech gurmánů.
Suroviny
- 2 kusy drůbežích prsou
- 150 g mletého kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. petrželka, pažitka, tymián)
- 100 g šunky
- 100 g tvrdého sýra
- sůl, pepř
- olej na pečení
Postup
- Prsa z drůbeže rozřízněte na polovinu a lehce rozklepejte.
- V misce smíchejte mleté maso, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nasekané bylinky.
- Šunku nakrájejte na plátky a sýr na tenké nudličky.
- Na rozklepaná prsa nasypte trochu sůl a pepř.
- Na každou polovinu prsa dejte vrstvu šunky a sýru.
- Na šunku a sýr dejte vrstvu mletého masa s cibulí a bylinkami.
- Prsa zatáhněte do rolády a upevněte pomocí párátek nebo provázku.
- Pečící papír položte do pekáče a položte na něj rulády.
- Pečte při teplotě 180°C asi 25-30 minut, dokud nejsou rulády zlatavé a zcela propečené.
- Před podáváním nechte rulády chvíli odpočinout a pak je nakrájejte na plátky.