26. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený bůček se zelím
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Pečený ⁢bůček ‍se ‌zelím je ​tradiční​ české jídlo, ‌které si ⁢zamilujete již⁣ po prvním⁣ soustu. Křupavý‍ bůček ⁣a‍ jemné⁢ zelí v⁣ kombinaci​ s⁣ kořeněnou omáčkou budou rozehřát vaši chuťovou​ buňku. Naučte se tento recept ​a připravte si⁤ lahodné jídlo plné ​chuti‍ a ‍aromatu. S ‍naším receptem na pečený bůček ⁤se zelím váš oběd bude nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!⁤

Suroviny

  • 1kg ⁢bůčku
  • 1 hlávka zelí
  • 2 cibule
  • 4‍ stroužky česneku
  • petrželová nať
  • olej
  • sůl, ‌pepř, ‍kmín

Postup

  1. Na pánvi​ osmahneme nakrájenou⁢ cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
  2. Přidáme ‌na kostičky nakrájený bůček a restujeme,​ dokud nezíská křupavou kůrku.
  3. Přidáme na jemné nudličky nakrájené ⁣zelí⁢ a dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby⁤ podléváme vodou.
  4. Osolíme, opepříme ⁤a přidáme‌ kmín.
  5. Před ​podáváním ​ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *