26. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečený bůček se zelím je tradiční české jídlo, které si zamilujete již po prvním soustu. Křupavý bůček a jemné zelí v kombinaci s kořeněnou omáčkou budou rozehřát vaši chuťovou buňku. Naučte se tento recept a připravte si lahodné jídlo plné chuti a aromatu. S naším receptem na pečený bůček se zelím váš oběd bude nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 1kg bůčku
- 1 hlávka zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- petrželová nať
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
- Přidáme na kostičky nakrájený bůček a restujeme, dokud nezíská křupavou kůrku.
- Přidáme na jemné nudličky nakrájené zelí a dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
- Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželovou natí.