23. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na pečený bramborový knedlík s uzeným masem? Naše jednoduchá a chutná variace na tradiční český recept vás jistě nadchne. Tento výtečný pokrm spojuje nadýchaný bramborový těsto s lahodným uzeným masem, které si zachovává svou šťavnatost a výraznou chuť. Připravte si tento vábný pokrm k obědu či večeři a užijte si ho s oblíbeným přílohou nebo zeleninovým salátem. Nechte se okouzlit tímto jednoduchým, ale oslnivým receptem na pečený bramborový knedlík s uzeným masem!
Recept: Pečený bramborový knedlík s uzeným masem
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 300 g uzeného masa
- sůl
- pepř
- máslo (na potření)
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte.
- Brambory nastrouhejte na jemném struhadle do mísy.
- Přidejte mouku, vejce, sůl a pepř a dobře promíchejte, dokud nedostanete tuhší těsto.
- Na pomoučené ploše vytvořte váleček ze těsta a nakrájejte ho na plátky o tloušťce asi 2 cm.
- Do každého plátku těsta vložte kousek uzeného masa a uzavřete do tvaru knedlíku.
- Knedlíky přendávejte do osolené vroucí vody a vařte asi 15-20 minut.
- Vložte vařené knedlíky na plech vymazaný máslem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.