23. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečený bramborový knedlík s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁣dokonalý recept⁤ na pečený bramborový⁣ knedlík ​s uzeným masem?‍ Naše jednoduchá ​a chutná ​variace na tradiční český recept vás jistě nadchne. Tento výtečný pokrm‍ spojuje nadýchaný bramborový těsto s lahodným ⁣uzeným ⁤masem, ⁢které si​ zachovává svou šťavnatost a⁤ výraznou chuť.​ Připravte si tento vábný pokrm k obědu či večeři a užijte si ho s oblíbeným přílohou nebo‌ zeleninovým salátem. Nechte⁣ se okouzlit tímto jednoduchým, ale oslnivým ‍receptem⁤ na⁢ pečený bramborový knedlík s⁤ uzeným masem! ⁢

Recept: ‍Pečený bramborový knedlík s ⁣uzeným ⁣masem

Suroviny

  • 500 g⁤ brambor
  • 200 g⁣ hladké mouky
  • 1 vejce
  • 300 g uzeného masa
  • sůl
  • pepř
  • máslo (na potření)

Postup

  1. Brambory⁢ uvařte ve slupce, nechte⁣ vychladnout a oloupejte.
  2. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle do mísy.
  3. Přidejte ⁤mouku, vejce, ‌sůl ⁣a pepř⁤ a dobře⁤ promíchejte, dokud nedostanete ⁣tuhší těsto.
  4. Na ⁤pomoučené ploše ⁣vytvořte‍ váleček‍ ze těsta ‍a nakrájejte ⁣ho na ‌plátky o tloušťce⁢ asi⁤ 2 cm.
  5. Do ‍každého plátku těsta ‍vložte kousek uzeného masa a uzavřete do​ tvaru knedlíku.
  6. Knedlíky přendávejte ⁢do osolené⁣ vroucí vody‍ a vařte‌ asi​ 15-20 minut.
  7. Vložte vařené knedlíky na plech vymazaný máslem.
  8. Pečte v předehřáté ⁤troubě na 180°C asi ‌20-25 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *