6. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečený bramborák s uzeným masem, který jistě potěší všechny milovníky klasické české kuchyně. Skvělá kombinace brambor, cibule, uzeného masa a koření vám zajistí chutný a sytý oběd či večeři. Sledujte náš recept a užijte si přípravu tohoto lahodného jídla ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 vajíčka
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka
- olej na pečení
Postup
- Brambory oloupejte a nastrouhejte.
- Uzené maso nakrájejte na drobné kostky.
- Cibuli nakrájejte na jemno.
- V míse smíchejte nastrouhané brambory, nakrájené uzené maso, cibuli, hladkou mouku, vajíčka a koření podle chuti.
- Směs rozdělte na dvě části a vytvarujte placky.
- Placky opečte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- Pečený bramborák s uzeným masem podávejte teplý s tatarskou omáčkou nebo kysanou smetanou.