6. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený bramborák s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na pečený ⁣bramborák ‍s uzeným masem, který jistě ‍potěší všechny milovníky ​klasické české kuchyně. Skvělá​ kombinace brambor, cibule, ⁣uzeného masa a koření vám zajistí chutný a sytý‌ oběd či večeři.⁢ Sledujte ⁤náš ⁤recept a užijte si přípravu tohoto lahodného jídla ve vaší kuchyni!⁣

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g uzeného masa
  • 1⁢ cibule
  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce⁣ hladké mouky
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej‌ na ⁢pečení

Postup

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte.
  2. Uzené‌ maso nakrájejte‍ na drobné kostky.
  3. Cibuli nakrájejte na jemno.
  4. V míse smíchejte nastrouhané brambory, nakrájené uzené maso,‍ cibuli, hladkou mouku, ​vajíčka a koření podle ‍chuti.
  5. Směs rozdělte na dvě části a‍ vytvarujte placky.
  6. Placky⁢ opečte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  7. Pečený bramborák s⁤ uzeným masem podávejte​ teplý s tatarskou omáčkou nebo kysanou smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *