16. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený brambor s bylinkovým máslem.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Vyzkoušejte lahodný recept na pečené brambory s bylinkovým máslem, které dokonale doplní ‍váš hlavní⁤ chod. ‍Tento jednoduchý ⁢a ​chutný pokrm je skvělou⁢ alternativou k ‌klasickým přílohám‌ a‌ jistě potěší celou ⁣rodinu. S ​křupavou krustou a ‍aromatickým máslem s⁢ bylinkami se⁢ pečené brambory stanou vaší oblíbenou pochoutkou.⁣ Podívejte se na‌ recept ‍a ⁣uvařte si⁢ je i vy!⁣

Suroviny:

  • 4 středně ​velké brambory
  • 100g másla
  • 1 ‌lžička nasekané čerstvé petržele
  • 1 lžička nasekané ‍čerstvé tymiánu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a ⁤pepř podle ⁣chuti

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme⁢ troubu na 200°C.
  2. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme ⁤na‌ menší⁢ kousky.
  3. Vložíme je do pekáče a ⁤osolíme, opepříme a posypeme‌ mletou⁢ paprikou.
  4. Pekáč s brambory⁣ dáme do trouby a pečeme asi ​30-40‌ minut, dokud ‌brambory nezměknou‍ a ⁤nezačnou lehce⁢ hnědnout.
  5. Mezitím si⁤ rozpustíme máslo na pánvi ‍a přidáme ‌nasekané bylinky (petržel a ⁤tymián) a‌ krátce ⁢restujeme.
  6. Pak můžeme​ brambory vyndat z ​trouby, přendat je do​ mísy a ⁢zalít ⁢bylinkovým ‌máslem.
  7. Dobře⁢ promícháme,⁤ aby​ se máslo rovnoměrně rozpustilo a ​bylinky rozprostřely mezi‌ brambory.
  8. Nakonec můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti a podávat jako přílohu k masu nebo samostatně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *