16. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečené brambory s bylinkovým máslem, které dokonale doplní váš hlavní chod. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou alternativou k klasickým přílohám a jistě potěší celou rodinu. S křupavou krustou a aromatickým máslem s bylinkami se pečené brambory stanou vaší oblíbenou pochoutkou. Podívejte se na recept a uvařte si je i vy!
Suroviny:
- 4 středně velké brambory
- 100g másla
- 1 lžička nasekané čerstvé petržele
- 1 lžička nasekané čerstvé tymiánu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Vložíme je do pekáče a osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
- Pekáč s brambory dáme do trouby a pečeme asi 30-40 minut, dokud brambory nezměknou a nezačnou lehce hnědnout.
- Mezitím si rozpustíme máslo na pánvi a přidáme nasekané bylinky (petržel a tymián) a krátce restujeme.
- Pak můžeme brambory vyndat z trouby, přendat je do mísy a zalít bylinkovým máslem.
- Dobře promícháme, aby se máslo rovnoměrně rozpustilo a bylinky rozprostřely mezi brambory.
- Nakonec můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti a podávat jako přílohu k masu nebo samostatně.