5. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte nový recept na lahodný pečený batátový hummus s osvěžujícím granátovým jablkem. Skvělá kombinace sladkého batátu s křupavými semínky granátového jablka vytvoří neodolatelně lahodnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si radost svým chuťovým buňkám!
Suroviny
- 2 středně velké batáty
- 1 plechovka cizrny, odkapaná a opláchnutá
- 2 stroužky česneku
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžičky mletého kuminu
- 2 lžičky mletého kmínu
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Granátové jablko na ozdobu
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
- Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na plechu rozložíme batáty, přidáme olivový olej a promícháme, aby byly kousky dobře potažené olejem.
- Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30-40 minut, dokud nejsou batáty měkké.
- V mixéru smícháme opečené batáty, cizrnu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, kumin, kmín, olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme dohladka, dokud není směs krémová.
- Přendáme hummus do mísy a ozdobíme granátovým jablkem.
- Podáváme s chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.