1. 4. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné pečené vepřové se zelím, tradiční české jídlo plné chuti a vůně. S přípravou tohoto jednoduchého receptu se zaručeně zamilujete do tradiční české kuchyně!
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Zelí nakrájejte na jemné proužky, cibuli a česnek nakrájejte najemno.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli se česnekem.
- Přidejte zelí a orestujte ho do změknutí.
- Vložte maso a zelí do pekáče a zalejte trochou vody.
- Přikryjte a dejte péct do trouby na 1,5 hodiny.
- Čas od času maso promíchejte a přidejte koření dle chuti.
- Po upečení podávejte s chlebem nebo bramborem.