1. 4. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečené vepřové se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné pečené vepřové se⁢ zelím, tradiční české jídlo plné chuti a ⁣vůně. S přípravou tohoto ‌jednoduchého receptu se⁤ zaručeně zamilujete do tradiční české kuchyně!

Suroviny

  • 600 g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř, ‌kmín

Postup

  1. Maso nakrájejte⁢ na menší kousky a osolte ‍a ⁢opepřete.
  2. Zelí‍ nakrájejte na jemné proužky, cibuli a česnek nakrájejte najemno.
  3. Předehřejte troubu na 180°C.
  4. Na‌ pánvi rozehřejte olej‌ a osmahněte na něm cibuli se česnekem.
  5. Přidejte zelí​ a orestujte ho do ‍změknutí.
  6. Vložte maso a zelí do pekáče‍ a zalejte trochou vody.
  7. Přikryjte a dejte péct do trouby ⁢na 1,5 hodiny.
  8. Čas od času maso promíchejte a přidejte koření dle chuti.
  9. Po upečení podávejte s chlebem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *