24. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečené vepřové s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁢skvělý recept na⁣ pečené vepřové s‍ knedlíky? Tento‍ dokonalý ⁣pokrm se skládá z ⁤šťavnatého pečeného‌ vepřového masa a ⁢nadýchaných knedlíků. Sezónní ingredience ‍a tradiční příprava zajistí neodolatelný chuťový zážitek. Podívejte se, jak jednoduše připravit tento oblíbený⁣ český pokrm ⁤a okořenit tak svůj jídelníček.

Suroviny

  • 500 g​ vepřového masa
  • 500 ⁢g brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 1 ⁤vejce
  • sůl, ‌pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
  2. Do rendlíku nalijeme olej⁤ a ⁤rozpálíme.
  3. Přidáme maso a opékáme⁢ z ⁣každé⁣ strany, dokud není zlatě hnědé.
  4. Mezitím ‌nastrouháme ⁢brambory a vymačkáme⁤ přebytečnou šťávu.
  5. Přidáme mouku, vejce a⁣ sůl a všechno dobře promícháme, až⁤ vznikne hladké⁢ těsto.
  6. Z těsta tvarujeme‌ menší knedlíky a vaříme je ve⁣ vroucí ‌osolené ‌vodě do měkka.
  7. Z vody odcedíme knedlíky⁤ a necháme ⁣je‌ okapat.
  8. Na pánvi rozehřejeme ⁣olej​ a opékáme knedlíky‍ z ⁣obou ​stran do zlatova.
  9. Pokud jsou ⁢knedlíky ⁣vepředu hotové ⁢a maso již zezadu ne, můžeme je ⁣ohrát​ v ‍troubě na 180 stupňů.
  10. Surové knedlíky‍ ještě ​před tepelnou úpravou​ mohou být ⁢zamraženy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *