24. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na pečené vepřové s knedlíky? Tento dokonalý pokrm se skládá z šťavnatého pečeného vepřového masa a nadýchaných knedlíků. Sezónní ingredience a tradiční příprava zajistí neodolatelný chuťový zážitek. Podívejte se, jak jednoduše připravit tento oblíbený český pokrm a okořenit tak svůj jídelníček.
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 500 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
- Do rendlíku nalijeme olej a rozpálíme.
- Přidáme maso a opékáme z každé strany, dokud není zlatě hnědé.
- Mezitím nastrouháme brambory a vymačkáme přebytečnou šťávu.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a všechno dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.
- Z těsta tvarujeme menší knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě do měkka.
- Z vody odcedíme knedlíky a necháme je okapat.
- Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme knedlíky z obou stran do zlatova.
- Pokud jsou knedlíky vepředu hotové a maso již zezadu ne, můžeme je ohrát v troubě na 180 stupňů.
- Surové knedlíky ještě před tepelnou úpravou mohou být zamraženy.