29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné pečené vepřové s domácími knedlíky, které hřejí tělo i duši. Tento tradiční český recept je neodolatelným spojením křupavého masa a nadýchaných knedlíků, které si zamilujete hned na první kousek. S námi se naučíte připravit dokonalou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Zářivá kůže vepřového krku, jemnost masa a podmanivá chuť knedlíků Vás dostane! Sledujte náš recept a připravte si hodování, které Vám zahřeje srdce i žaludek.
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 4 ks brambor
- 100 g mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
- olej na pečení
Postup
- Nejprve si připravíme maso. Omyjeme ho, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran pěkně osmažíme.
- Mezitím si připravíme knedlíky. Brambory uvaříme, oloupeme a propasírujeme. Přidáme mouku, vejce, sůl a majoránku a vše dobře promícháme.
- Z těsta utvoříme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody.
- Pečené maso s knedlíky podáváme s kyselým zelím nebo okurkami.