4. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutné pečené vepřové s bramborem je oblíbené pokrm, který si zamilujete na první kousnutí. Zkuste připravit tento jednoduchý, avšak lahodný recept a pochutnejte si na dokonalé kombinaci křupavého masa a měkkých brambor, které se krásně doplňují. Bon appetit!
Suroviny
- 600 g vepřové plece
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup
- Nejprve si zahřejeme troubu na 180°C.
- Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Na plech dáme vepřové maso, brambory, cibuli a prolisovaný česnek.
- Pokapeme olejem a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- Pečeme v troubě asi 60 minut, dokud nejsou brambory a maso měkké.
- Pokud se vám brambory začnou příliš rychle zatáhnout, můžete je přikrýt alobalem.