3. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si tradiční české jídlo – Pečeně se zelím a knedlíky. Tento lahodný pokrm spojuje šťavnaté pečené maso s kyselým zelím a domácími knedlíky. Připravte si ho snadno doma a nechte se hýčkat bohatou chutí!
Suroviny
- 600g vepřové pečeně
- 1 hlávka červeného zelí
- 3 stroužky česneku
- 4 stroužky kmínu
- 100g másla
- 500ml vývaru
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Pečeni očistěte a nakrájejte na plátky.
- Zelí nakrájejte na tenké proužky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi rozehřejte olej a opečte v něm pečení z obou stran dozlatova.
- Přidejte máslo, zelí, česnek a kmín. Smažte asi 5 minut.
- Přilijte vývar, osolte a opepřete. Přiklopte poklicí a dusete asi hodinu na mírném ohni.
- Smažte knedlíky a podávejte s pečení a dušeným zelím. Dobrou chuť!