4. 8. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečené kuře se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Pečené kuře se‌ zelím ⁤je pokrm, ‍který spojuje chuť kuřecího masa a zelí.⁤ Tento tradiční český recept je⁤ snadno⁣ připravitelný a ideální pro rodinné ⁣večeře nebo oslavy. Pečené kuře se zelím uspokojí s přehledem každého strávníka. Vyzkoušejte tento recept.

Suroviny

  • 1 kuře
  • 500 g zelí
  • 2 cibule
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 2 ⁤lžíce oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl ‍a ⁣pepř ⁣podle chuti

Postup

  1. Kuře omyjte a nakrájejte ‌na ⁤menší ⁢kusy.
  2. Zelí‌ nakrájejte ⁢na ⁣tenké proužky.
  3. Cibuli a⁣ česnek oloupejte a nakrájejte‌ nadrobno.
  4. V ⁣hrnci zahřejte ⁤olej ⁢a osmažte na ​něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte⁤ kuře a opečte ho ze všech ‌stran, dokud není zlatě⁣ hnědé.
  6. Přidejte zelí, kmín⁣ a mletý⁢ kmín. Dobře⁣ zamíchejte.
  7. Pokud je⁢ potřeba,‍ přidejte trochu vody, aby byl v hrnci dostatek tekutiny.
  8. Pokliďte hrnec pokličkou ‌a vařte na ⁢mírném plameni asi 60 ⁤minut, dokud​ se ⁢kuře nezměkne a zelí nezjemní.
  9. Před podáváním můžete ⁢pokrm dochutit solí‍ a pepřem podle‌ chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *