30. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pečené kuře s medovo-sójovou glazurou
zdroj: Recepty 24/7

Pečené kuře s medovo-sójovou glazurou je lahodný a jednoduchý recept, který jistě osloví všechny milovníky kuřecího masa. Toto přitažlivé jídlo zahrnuje křupavou kůrčičku a sladkou a slanou glazuru, která dodává jedinečnou chuť. S použitím medu a sójové omáčky se vytváří dokonalá kombinace sladkého a slaného kontrastu, který jistě potěší vaše chuťové pohárky. Připravit toto jídlo je velmi snadné a rychlé, ať už pro večeři v pracovní den nebo pro zvláštní příležitosti. Stačí jen následovat jednoduché kroky a za pár chvil budete mít na talíři výjimečně chutné pečené kuře s medovo-sójovou glazurou.

Pečené kuře s medovo-sójovou glazurou

Suroviny:

  • 1 celé kuře
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • šťáva z 1 citrónu
  • šťáva z 1 pomeranče

Postup:

  1. Smíchejte sójovou omáčku, med, česnek, zázvor, pepř, olej, citrónovou a pomerančovou šťávu v mísce,
    dokud nedostanete homogenní směs.
  2. Marinujte kuře v připravené glazuře po dobu minimálně 1 hodiny nebo nejlépe přes noc v chladničce.
  3. Po marinování předehřejte troubu na 200°C.
  4. Kuře vložte do pekáče a zalijte zbylou marinádou.
  5. Pokapejte kuře odlehlým zbytkem marinády během pečení.
  6. Pokapejte kuře odlehlým zbytkem marinády během pečení.
  7. Pokapejte kuře odlehlým zbytkem marinády během pečení.
  8. Pokapejte kuře odlehlým zbytkem marinády během pečení.
  9. Pečte kuře asi 1,5 hodiny, případně déle, dokud není dozlatova a propečené.
  10. Během pečení pravidelně přelévejte kuře šťávou z pekáče.
  11. Po upečení nechte kuře chvíli odpočinout a pak je můžete podávat s přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *