31. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Pečené kuře s bylinkovou nádivkou je vynikající a chutný recept, který se snadno připravuje. Najdete zde výběr čerstvých bylinek, které dodají kuřeti intenzivní a bohatou chuť. Pečené kuře je dokonale šťavnaté a křupavé, o to se postará nádivka plná aromatických bylinek a koření. Tento recept je ideální pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti. Nechte se okouzlit neodolatelně chutným pečeným kuřetem s bylinkovou nádivkou ještě dnes!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého petrželky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého pepře

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Kuře omyjeme a vysušíme papírovým ubrouskem.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
  4. V misce smícháme olivový olej, nasekanou cibuli, česnek, rozmarýn, tymián a petrželku.
  5. Připravenou směsí naplníme dutinu kuřete.
  6. Kuře po vnitřní i vnější straně posolíme a opepříme.
  7. Vložíme ho do pekáče a pečeme v troubě přibližně 1,5 hodiny, dokud není kuře zlatě hnědé a uvnitř dobře propečené.
  8. Hotové kuře vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout před podáváním.
  9. Plátky pečeného kuřete můžeme podávat s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *