31. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou je vynikající a chutný recept, který se snadno připravuje. Najdete zde výběr čerstvých bylinek, které dodají kuřeti intenzivní a bohatou chuť. Pečené kuře je dokonale šťavnaté a křupavé, o to se postará nádivka plná aromatických bylinek a koření. Tento recept je ideální pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti. Nechte se okouzlit neodolatelně chutným pečeným kuřetem s bylinkovou nádivkou ještě dnes!
Suroviny
- 1 celé kuře
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lžičky nasekaného čerstvého petrželky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Kuře omyjeme a vysušíme papírovým ubrouskem.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
- V misce smícháme olivový olej, nasekanou cibuli, česnek, rozmarýn, tymián a petrželku.
- Připravenou směsí naplníme dutinu kuřete.
- Kuře po vnitřní i vnější straně posolíme a opepříme.
- Vložíme ho do pekáče a pečeme v troubě přibližně 1,5 hodiny, dokud není kuře zlatě hnědé a uvnitř dobře propečené.
- Hotové kuře vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout před podáváním.
- Plátky pečeného kuřete můžeme podávat s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.