24. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na pečené kuře s bylinkovou krustou je naprosto dokonalým jídlem pro všechny milovníky masitých pokrmů. Kuřecí maso je pečené do perfektního zlatavého zbarvení a pokryté bohatou a aromatickou bylinkovou kůrkou. Tato kombinace přináší výjimečnou chuť a vůni. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept pro příležitosti, kdy si potřebujete pochutnat na něčem zvláštním. Dopřejte si to nejlepší, co může kuřecí maso nabídnout, a dodejte svým jídlům vyšší úroveň kvality a lahodnosti s tímto receptem na pečené kuře s bylinkovou krustou.
Suroviny
- 1 celé kuře
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 2 lžíce čerstvě nasekaných bylinek (např. tymián, rozmarýn, petrželka)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Kuře omyjte a důkladně osušte papírovým ubrouskem.
- Smíchejte olivový olej, sůl, pepř a bylinky v malé míse.
- Bylinkovou směs vmasírujte do kuřete, zajišťujíc, aby se dostala i pod kůži.
- Pokládejte kuře do zapékací mísy nebo pekáčku.
- Pečte kuře v předehřáté troubě asi 1,5-2 hodiny, dokud není kůže křupavá a maso průběžně kontrolovat.
- Po upečení nechte kuře chvilku odpočinout, následně nakrájejte na porce a podávejte.