7. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Jste unavení z všedního vaření a hledáte nový recept na oběd? Přijďte a vyzkoušejte pečené kuře s lahodnou bramborovou kaší. Tento jednoduchý a chutný recept vám zajistí výborné jídlo plné výživy a chuti. Pečené kuře bude s jemnou kůrkou, která zachová šťavnatost masa. Bramborová kaše pak dodá jídlu potřebnou přílohu, která ho ještě více zjemní. Připravte si toto jídlo a užijte si momenty radosti u společného stolu.
Suroviny
- 1 celé kuře
- 500 g brambor
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky pepř
- 1/2 lžičky majoránka
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C.
- Kuře očistíme a osolíme zvenku i uvnitř. Přidáme pepř a majoránku. Potom kuře uložíme na plech a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny, dokud není zlatavé a kůrčička je křupavá.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Potom je uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Ve větší hrnci smícháme mléko s máslem a přidáme prolisovaný česnek. Brambory přidáme do hrnce a vše rozmixujeme na kaši.
- Kuře vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout. Poté ho nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť!