27. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Pečené kuře s bramborem je tradiční české jídlo, které potěší nejen chuťové buňky, ale také žaludek. Díky snadné přípravě a lahodné chuti je to skvělá volba pro rodinné obědy nebo večeře. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte ho doma!
Suroviny
- 1 kuře
- 1 kg brambor
- sůl
- česnek
- olej
- koření dle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Kuře omyjeme, osušíme a natřeme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme je do pekáče.
- Přidáme olej, sůl, pepř a koření podle chuti.
- Na vrch brambor položíme připravené kuře a přidáme trochu vody do pekáče.
- Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny, dokud není kuře a brambory krásně zlaté a propečené.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout, pak nakrájíme a podáváme.