29. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Pečené kuře Provençal
zdroj: Recepty 24/7

Pečené kuře Provençal je skvělý recept, který vám přinese chuť Francie přímo do vaší kuchyně. Kuřecí maso se kombinuje s aromatickými bylinkami, česnekem a olivovým olejem, což vytváří bohatou a osvěžující chuť. Toto pokrm je perfektní volbou pro rodinný oběd nebo večeři, kterou si můžete vychutnat po celý rok. Své hosty určitě nadchne kombinace teplé pečené kuřecí kůrky a jemného a šťavnatého masa. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte svůj jídelníček francouzskými příchutěmi.

Pečené kuře Provençal

Suroviny:

  • 1 kuře, rozdělené na kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 150 ml bílého vína
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Smíchejte olivový olej, česnek, tymián, rozmarýn a citronovou šťávu v míse.
  2. Připravenou marinádou potřete kousky kuřete. Nechte marinovat alespoň 30 minut v ledničce.
  3. Předehřejte troubu na 200°C.
  4. Vhodnou pekáček vymažte trochou olivového oleje a rozložte na něj nakrájenou cibuli a rajčata.
  5. Nakládané kousky kuřete položte na cibuli a rajčata v pekáčku.
  6. Přilijte bílé víno do pekáčku.
  7. Pokapejte kuře olivovým olejem a posolte a opepřete podle chuti.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 45-60 minut, dokud kuře není propečené a kůrka nezíská zlatohnědou barvu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *