15. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečené králíčí stehno je lahodný a zdravý pokrm, který můžete připravit snadno i doma. Tento recept vás naučí, jak upéct králíčí stehno do dokonalého zlatavého těsta se šťavnatým masem uvnitř. Skvěle se hodí na různé příležitosti a jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte postup a vychutnejte si tento vydatný pokrm plný chutí.
Suroviny
- 2 králíčí stehna
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 rajčata
- čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, petržel)
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Stehna králíka omyjte a osušte.
- Oškrábejte a nasekejte česnek, cibuli a rajčata na drobné kousky.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Stehna posolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
- Vezměte větší pekáč a vložte do něj připravenou zeleninu.
- Položte pekáč do trouby a pečte přibližně 1,5 hodiny, dokud není maso měkké a šťavnaté.
- Během pečení občas podlévejte výpekem a obracejte stehna.
- Před podáváním posypte čerstvými bylinkami.