4. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné pečené kachní stehno s křupavým červeným zelím. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou chutí a vůní. S kombinací jemně upečeného masa a sladkého zelí určitě potěšíte své chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny:
- 2 kachní stehna
- 1 hlava červeného zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
- med
Postup:
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Kachní stehna omyjeme, osušíme a očistíme je od nadbytečného tuku. Nastříháme do kůže diagonální řezy.
- Zelí oloupeme a nakrájíme na tenké proužky, cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
- Na plech dáme zelí, cibuli a česnek. Přidáme olej, sůl, pepř, kmín a promícháme.
- Nahoru položíme kachní stehna, která lehce osolíme a okořeníme. Na vrch můžeme přidat trochu medu pro lepší karamelizaci.
- Plech vložíme do trouby a pečeme cca 1,5 hodiny, nebo dokud není maso měkké a zlatavé.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak podáváme s restovaným bramborem nebo chlebem.