25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na pečené kachní stehno? Naše jednoduchá a chutná verze vás určitě potěší! Kachní stehno je pečené do zlatova a podává se s křupavou kůží a šťavnatým masem. S jemným kořením a aromatickým bylinkovým nádechem, tento recept zaručuje lahodný zážitek. Připravte si pečené kachní stehno a ohromte své hosty tímto výjimečným jídlem.
Suroviny
- 2 kachní stehna
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, med, mletý kmín, sůl a pepř v misce.
- Marinujte kachní stehna v této směsi nejméně 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Pokládejte marinovaná kachní stehna do pekáče a zalijte marinádou.
- Pokapejte stehna olivovým olejem.
- Pečte kachní stehna v předehřáté troubě asi 40-45 minut, občas je polévejte vlastní šťávou.
- Vyndejte z trouby a nechte pár minut odpočinout, poté podávejte.