17. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečené hovězí s omáčkou je lahodné a zdravé jídlo, které potěší váš chuťový prožitek. Tento recept vám poskytne podrobné pokyny, jak připravit dokonalý kousek hovězího masa, které je pečené do krásné a chutné kůrky. Tento pokrm se pak servíruje s bohatou omáčkou plnou aromatických bylinek a dalších ingrediencí, která dokonale doplní chuť hovězího. S tímto receptem se stanete mistrem v přípravě pečeného hovězího s omáčkou a uděláte radost celé rodině. Začněte vařit ještě dnes a užijte si výjimečnou gastronomickou zkušenost!
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte suroviny. Mějte uvolněnou linku v kuchyni, protože toto jídlo vyžaduje práci s ohněm.
- Pokud je potřeba, maso omyjte, zbavte případných šlach a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
- Ve velké pánvi zahřejte olej a na něm osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a osmahněte ho také.
- Přidejte hovězí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přidejte mouku a promíchejte, aby se v ní maso obalilo. Smažte ještě chvíli.
- Postupně přilévejte vývar a za občasného míchání vařte, dokud se omáčka nezačne zhoustnout.
- Přidejte hořčici, sůl a pepř a ochutnejte. Pokud je potřeba, přidejte další koření podle svého gusta.
- Podle potřeby svařte celý pokrm asi 10 minut nebo dokud maso není měkké a omáčka dobře zhoustne.
- Servírujte teplé s přílohou podle vlastního výběru, například s vařenými bramborami nebo rýží.