20. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená vepřová plec bez kosti
zdroj: Recepty 24/7

⁣Pečená vepřová plec bez kosti – Krásně šťavnatá a ⁤lahodná pečeně bez ⁤kosti, která se snadno připravuje ⁢a jistě potěší ⁤celou rodinu. Podívejte‌ se na náš recept⁤ a ‌připravte‌ si​ chutný pokrm plný aroma a lahodných chutí.

Suroviny

  • 1‌ kg vepřové plece​ bez kosti
  • 4‍ stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 pomeranč
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej

Postup

  1. Umyjte a osušte vepřovou ​plec.
  2. V misce smíchejte olej, ‌prolisovaný‌ česnek, mletou‍ papriku,⁤ sůl a pepř.
  3. Pleť nakrájejte na ‍menší kousky a ⁢potřete marinádou. Nechte‌ odležet minimálně 2 hodiny⁢ (ideálně přes noc).
  4. Před pečením ⁤předehřejte troubu na 180°C.
  5. Pleční kousky dejte do pekáče a přidejte ​na kolečka nakrájenou ​cibuli ​a‍ pomeranč.
  6. Přiklopte pekáč⁤ a dejte péct do trouby asi na 2 hodiny, občas podlijte trochou vody.
  7. Po 2 hodinách odklopte pekáč a dopečte‍ plec dozlatova.
  8. Po upečení nechte ⁣masa ještě ⁣chvíli odpočinout ‍pod‌ fólií, aby šťávy​ zůstaly uvnitř.
  9. Pokud máte rádi ⁣kořeněnější chuť, ​můžete přidat na konec pečení i nějaké koření ⁢podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *