20. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečená vepřová plec bez kosti – Krásně šťavnatá a lahodná pečeně bez kosti, která se snadno připravuje a jistě potěší celou rodinu. Podívejte se na náš recept a připravte si chutný pokrm plný aroma a lahodných chutí.
Suroviny
- 1 kg vepřové plece bez kosti
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 pomeranč
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej
Postup
- Umyjte a osušte vepřovou plec.
- V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a pepř.
- Pleť nakrájejte na menší kousky a potřete marinádou. Nechte odležet minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).
- Před pečením předehřejte troubu na 180°C.
- Pleční kousky dejte do pekáče a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a pomeranč.
- Přiklopte pekáč a dejte péct do trouby asi na 2 hodiny, občas podlijte trochou vody.
- Po 2 hodinách odklopte pekáč a dopečte plec dozlatova.
- Po upečení nechte masa ještě chvíli odpočinout pod fólií, aby šťávy zůstaly uvnitř.
- Pokud máte rádi kořeněnější chuť, můžete přidat na konec pečení i nějaké koření podle chuti.