2. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na pečenou vepřovou panenku s brambory. Tato chutná kombinace masa a brambor vytvoří dokonalé jídlo pro každou příležitost. Následujte jednoduché kroky a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu. Užijte si šťavnatou vepřovou panenku a křupavé brambory napečené dozlatova. Nenechte si ujít tento skvělý recept!
Suroviny
- 600g vepřové panenky
- 1 kg brambor
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
- olivový olej
- kmín
Postup
- Pečící troubu předehřejeme na 180°C.
- Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na plech dáme vepřovou panenku a okořeníme ji solí, pepřem a kmínem.
- K okořeněné masu přidáme nakrájené brambory a prolisovaný česnek.
- Na závěr zalijeme vše olivovým olejem.
- Potraviny pečeme v troubě přibližně 45-50 minut, dokud maso není propečené a brambory zlatavé.