2. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená vepřová panenka s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na pečenou vepřovou ‍panenku s brambory. Tato chutná kombinace masa a brambor ​vytvoří dokonalé jídlo ​pro každou příležitost. Následujte jednoduché kroky a připravte si lahodné jídlo⁤ pro celou rodinu. Užijte si šťavnatou vepřovou panenku a křupavé​ brambory napečené dozlatova. Nenechte si ujít tento‍ skvělý recept!

Suroviny

  • 600g vepřové panenky
  • 1 kg brambor
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • kmín

Postup

  1. Pečící troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Brambory očistíme, oloupeme ⁢a ​nakrájíme ⁤na menší kousky.
  3. Na plech⁢ dáme vepřovou panenku a okořeníme ji solí, pepřem‌ a kmínem.
  4. K okořeněné masu ​přidáme nakrájené ‍brambory a​ prolisovaný česnek.
  5. Na⁣ závěr zalijeme vše olivovým olejem.
  6. Potraviny pečeme v troubě přibližně 45-50 minut, dokud‌ maso⁣ není propečené a brambory zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *