20. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená vepřová kýta s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na lahodnou pečenou vepřovou kýtu s klasickým domácím knedlíkem, jste na správném místě. S ⁤tímto jednoduchým a přesto‌ výživným jídlem, ⁤si‍ jistě zvýšíte jídelníček‍ na novou ⁢úroveň. ‍Následujte ⁤tento snadný recept a ve chvíli si ⁢vychutnáte skvělou kombinaci šťavnatého masa a nadýchaných knedlíků.‍

Suroviny

  • 1⁢ vepřová ‌kýta
  • sůl
  • pepř
  • mouka
  • olej
  • 2 ⁢cibule
  • 4 stroužky ⁢česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1‍ lžička ‌rozmarýnu
  • 1 lžička kmínu
  • 300 ml vývaru
  • 2 lžíce hladké ⁢mouky

Postup

  1. Pečící troubu‍ předehřejte na 180°C.
  2. Vepřovou⁤ kýtu​ osolte a opepřete⁢ a obalte ji v hladké mouce.
  3. Vezměte si pánev ⁣a rozehřejte na ní olej.
  4. Na rozehřátý olej dejte ⁢kýtu a ‍smažte ji‍ z obou stran, dokud nezezlátne.
  5. Vyjměte kýtu ‍z pánve a dejte ‍ji na stranu.
  6. Do pánve vhoďte ⁤nakrájenou cibuli a česnek a osmahněte.
  7. Přidejte majoránku, ⁤rozmarýn a kmín.
  8. Pomalu⁢ přidávejte vývar a nechte⁤ všechno⁤ povařit dohromady.
  9. Ve vývaru ​rozšlehejte hladkou mouku a za ⁣stálého míchání nechte ⁢povařit a zhoustnout omáčku.
  10. Kýtu vraťte‍ do pánve a vše dejte​ do předehřáté trouby.
  11. Pokud máte víko na ‍pánev, dejte ho na⁣ ni.
  12. Pečte⁤ přibližně 1-2 hodiny, dokud kýta není měkká.
  13. Servírujte s knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *