26. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na pečenou vepřovou krkovici s brambory, které se rozhodně stanou hitem na vašem jídelníčku. Křupavá kůrčička, šťavnaté maso a lahodné koření tvoří dokonalou kombinaci. Recept je snadný, rychlý a určitě vás nadchne!
Suroviny
- 600 g vepřové krkovice
- 1 kg brambor
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme olej, nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a kmín.
- Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Poté ji vložíme do marinády a necháme ji odležet minimálně 30 minut.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a cibuli pokrájíme na půlkolečka.
- Na plech vyložený pečicím papírem položíme brambory, cibuli a nakrájenou krkovici. Vše promícháme a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 45 minut, dokud nejsou brambory i maso zlatavě křupavé.
- Po upečení můžeme pokrm posypat nasekanou petrželkou a podávat s čerstvým pečivem nebo salátem.