26. 10. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš originální recept na pečenou třešňovou klobásu plněnou lahodným kozím sýrem. Tato chutná kombinace sladkého ovocného nádechu a krémového sýra určitě potěší vaše chuťové buňky. Pečte klobásu dozlatova a nechte se unést tímto neobvyklým, ale velmi chutným pokrmem.
Suroviny
- 500g třešní
- 200g kozího sýra
- 1kg klobásy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Třešně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
- Kozí sýr nakrájíme na plátky.
- Klobásu zbavíme střeva a rozkrojíme ji tak, abychom mohli vytvořit vnitřní prostor pro třešně a sýr.
- Do klobásy vložíme kousek kozího sýra a několik kousků třešní. Důkladně zavřeme klobásu a připevníme provázkem, aby se nám směs během pečení nevyvalila.
- Klobásy vložíme do pekáče a posypeme je solí a pepřem podle chuti.
- Přikryjeme pekáč a pečeme v troubě asi 30 minut.
- Poté odstraníme kryt a pečeme ještě dalších 10-15 minut, dokud klobásy nejsou zlatě hnědé a třešně se neprovařily.
- Hotové pečené třešňové klobásy s kozím sýrem podáváme s bylinkovým bramborovým salátem nebo na grilovaném chlebu.