26. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená třešňová klobása s kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš originální ⁢recept na pečenou třešňovou klobásu‌ plněnou lahodným kozím sýrem. Tato chutná kombinace sladkého ovocného nádechu ⁣a krémového sýra určitě potěší vaše chuťové buňky. Pečte klobásu dozlatova ⁢a nechte‌ se unést tímto⁢ neobvyklým, ale velmi chutným pokrmem.

Suroviny

  • 500g ‌třešní
  • 200g kozího sýra
  • 1kg klobásy
  • sůl a pepř podle‌ chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na ‌180°C.
  2. Třešně omyjeme,⁢ vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Kozí sýr nakrájíme na plátky.
  4. Klobásu zbavíme střeva a rozkrojíme ji tak, abychom‌ mohli vytvořit vnitřní prostor⁣ pro‌ třešně a sýr.
  5. Do​ klobásy vložíme kousek ​kozího sýra​ a několik kousků třešní. ​Důkladně zavřeme klobásu a připevníme provázkem, aby se ‌nám ⁢směs během pečení ​nevyvalila.
  6. Klobásy ‍vložíme do pekáče a ⁣posypeme ​je solí a pepřem podle chuti.
  7. Přikryjeme ‌pekáč a pečeme‌ v troubě asi 30 ⁣minut.
  8. Poté ⁢odstraníme kryt a pečeme ještě dalších 10-15 minut, dokud ‌klobásy nejsou zlatě hnědé a třešně se neprovařily.
  9. Hotové pečené třešňové klobásy s kozím ‍sýrem podáváme s bylinkovým bramborovým salátem nebo ‍na grilovaném⁣ chlebu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *