14. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pečená lilková roláda s bramborovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte úžasný recept na pečenou lilkovou roládu s bramborovou nádivkou, která potěší všechny milovníky zeleniny. Kombinace jemné lilkové chuť, pikantní bramborové nádivky a křupavého zlatavého těsta udělá z tohoto jídla neodolatelný zážitek. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou roládu a rozmazlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 větší lilku
  • 4 středně velké brambory
  • 100 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka, olej

Postup

  1. Nejprve si lilkovou roládu připravíme tím, že lilku oloupeme a nakrájíme na dlouhé plátky.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, cibuli a česnek na jemno nakrájíme.
  3. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidáme nakrájené brambory a osmahneme je spolu se sůlí, pepřem a majoránkou.
  5. Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso a směs necháme chvíli dusit.
  6. Následně na plech vložíme plátky lilky a na každý plátek naneseme trochu bramborové nádivky.
  7. Lilku s nádivkou zabalíme a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
  8. Před podáváním můžeme lilku ozdobit petrželkou nebo sypanou majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *