24. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Pečená kuřecí prsa se šalotkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Pokrm „Pečená kuřecí prsa se šalotkovou omáčkou“ je chutnou a jednoduchou volbou pro večeři. Křehká a šťavnatá kuřecí prsa jsou pečena do zlatova a podávána s bohatou šalotkovou omáčkou. Tento recept je ideální pro ty, kteří si přejí lahodný a zdravý pokrm s výraznou příchutí. Připravte si tento jednoduchý a uklidňující pokrm a potěšte své chuťové buňky.

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 4 šalotky, nakrájené na plátky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Na sporáku rozehřejte olivový olej a máslo ve vhodné pekáči.
  3. Osolte a opepřete kuřecí prsa ze všech stran.
  4. Smažte kuřecí prsa na středně vysoké teplotě, dokud nebudou zlatě hnědá.
  5. Vyjměte kuřecí prsa z pekáče a dejte stranou.
  6. Do stejného pekáče přidejte nakrájenou šalotku a česnek.
  7. Orestujte je do měkkosti, asi 2-3 minuty.
  8. Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
  9. Přidejte smetanu a nechte vařit, dokud omáčka dosáhne požadované konzistence.
  10. Přidejte zpět kuřecí prsa do omáčky a pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud kuře není zcela propečené a šťavnaté.
  11. Suroviny podávejte s vařeným rýží nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *