27. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Pečená kuřecí prsa à la Parmigiana
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kuřecí prsa à ‌la‌ Parmigiana ⁣jsou lahodné a ​syté. ⁢Křupavá kůrka​ a šťavnaté maso se podávají s italským sýrem a rajčatovou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro večeři,⁣ která​ potěší celou rodinu. Připravte‍ si tuto ‍chutnou specialitu snadno a rychle a užijte⁣ si ⁣bohatou kombinaci‍ chutí.

Suroviny

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 100​ g strouhaného parmazánu
  • 100 g​ plátkového sýra (např. mozzarella nebo ⁤edam)
  • 200‍ ml rajčatové omáčky
  • 2 ⁤stroužky česneku, ⁤nasekané
  • 1 lžička sušeného ‌oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá⁢ bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a rozkrojte na poloviny, takže získáte celkem 8 kousků.
  2. Každý kousek kuřecího prsa osolte, opepřete a obaltem do strouhaného parmazánu.
  3. Na rozpáleném olivovém oleji orestujte kuřecí prsa z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Kuřecí prsa přendejte do pekáčku a potřete je rajčatovou omáčkou. Přidejte nasekaný česnek a posypte oreganem.
  5. Na vrch prsou položte plátky sýra.
  6. Pekáček s kuřecími prsy vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlatě hnědnout.
  7. Hotová kuřecí prsa posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte. Doporučuji jako přílohu servírovat těstoviny nebo rýži.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *