27. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pečená kuřecí prsa à la Parmigiana jsou lahodné a syté. Křupavá kůrka a šťavnaté maso se podávají s italským sýrem a rajčatovou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro večeři, která potěší celou rodinu. Připravte si tuto chutnou specialitu snadno a rychle a užijte si bohatou kombinaci chutí.
Suroviny
- 4 ks kuřecích prsou
- 100 g strouhaného parmazánu
- 100 g plátkového sýra (např. mozzarella nebo edam)
- 200 ml rajčatové omáčky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a rozkrojte na poloviny, takže získáte celkem 8 kousků.
- Každý kousek kuřecího prsa osolte, opepřete a obaltem do strouhaného parmazánu.
- Na rozpáleném olivovém oleji orestujte kuřecí prsa z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Kuřecí prsa přendejte do pekáčku a potřete je rajčatovou omáčkou. Přidejte nasekaný česnek a posypte oreganem.
- Na vrch prsou položte plátky sýra.
- Pekáček s kuřecími prsy vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlatě hnědnout.
- Hotová kuřecí prsa posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte. Doporučuji jako přílohu servírovat těstoviny nebo rýži.