5. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pečená kuřecí křidélka
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit tímto jednoduchým a chutným receptem na pečená kuřecí křidélka. Křupavé a aromatické křidélka jsou perfektním doplňkem pro každou příležitost. Díky správnému spojení koření se vám podaří vytvořit zlatavou a šťavnatou směs, kterou si budete vychutnávat do posledního kousku. Se správnými postupy a našimi užitečnými tipy se vám tento recept vydaří na jedničku. Přidejte do svého jídelníčku tuto skvělou a snadno přípravitelnou pochoutku.

Suroviny

  • Kuřecí křidélka
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika
  • Olivový olej
  • Cesnek
  • Limetka

Postup

  1. Křidélka omyjeme a osušíme.
  2. Do misky smícháme sůl, pepř, papriku, olivový olej, prolisovaný česnek a šťávu z limetky.
  3. Křidélka vložíme do marinády a necháme odležet minimálně 30 minut, ideálně však několik hodin.
  4. Pečící plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme křidélka.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30-40 minut, dokud nejsou křidélka zlatavá a propečená.
  6. Podáváme s dipem nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *