9. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
Pečená krkovička s bylinkovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte dokonalý recept na pečenou krkovičku s bylinkovou krustou, která přináší neodolatelnou kombinaci křupavé textury a šťavnaté chuti. Tento jednoduchý návod krok za krokem vás provede přípravou výtečné krkovičky obohacené bylinkami, která se stane hvězdou vašeho obědového nebo večeřního stolu. Ideální recept pro všechny milovníky masa a bylinek!

Suroviny

  • 1 kg krkovičky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rozmarýnu (čerstvý nebo sušený)
  • 1 lžíce tymiánu (čerstvý nebo sušený)
  • 1 lžíce majoránky (čerstvá nebo sušená)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce strouhanky

Postup

  • Nejprve krkovičku očistíme a osušíme. Na celou krkovičku rovnoměrně naneseme dijonskou hořčici.
  • Připravíme si bylinkovou krustu. V misce smícháme nasekaný česnek, rozmarýn, tymián, majoránku, strouhanku, olivový olej, sůl a pepř.
  • Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na hořčicí potřenou stranu krkovičky.
  • Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsius a plech vyložíme pečicím papírem.
  • Krkovičku položíme na plech bylinkovou krustou nahoru a pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut, nebo dokud není maso krásně šťavnaté a krusta zlatavě křupavá.
  • Po upečení necháme krkovičku před krájením odpočinout asi 10 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *