9. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
zdroj: Recepty 24/7
Objavte dokonalý recept na pečenou krkovičku s bylinkovou krustou, která přináší neodolatelnou kombinaci křupavé textury a šťavnaté chuti. Tento jednoduchý návod krok za krokem vás provede přípravou výtečné krkovičky obohacené bylinkami, která se stane hvězdou vašeho obědového nebo večeřního stolu. Ideální recept pro všechny milovníky masa a bylinek!
Suroviny
- 1 kg krkovičky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rozmarýnu (čerstvý nebo sušený)
- 1 lžíce tymiánu (čerstvý nebo sušený)
- 1 lžíce majoránky (čerstvá nebo sušená)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce strouhanky
Postup
- Nejprve krkovičku očistíme a osušíme. Na celou krkovičku rovnoměrně naneseme dijonskou hořčici.
- Připravíme si bylinkovou krustu. V misce smícháme nasekaný česnek, rozmarýn, tymián, majoránku, strouhanku, olivový olej, sůl a pepř.
- Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na hořčicí potřenou stranu krkovičky.
- Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsius a plech vyložíme pečicím papírem.
- Krkovičku položíme na plech bylinkovou krustou nahoru a pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut, nebo dokud není maso krásně šťavnaté a krusta zlatavě křupavá.
- Po upečení necháme krkovičku před krájením odpočinout asi 10 minut.