20. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Pečená kachna se švestkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna se švestkovou omáčkou je lahodný a vydatný recept, který si získá srdce každého milovníka kachny. Kachna je připravována pečením, které zajišťuje křupavou a výborně dochucenou kůrčičku. Zvláštní kouzlo však dodává švestková omáčka. Její sladko-kyselá chuť perfektně ladí s masem a dává pokrmu jedinečnou a výjimečnou chuť. Recept je vhodný pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou večeři nebo slavnostní hostinu. Vyzkoušejte si připravit tuto delikatesu a okouzlete své hosty nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Suroviny

  • 1 kachna (2,5 – 3 kg)
  • 300 g sušených švestek
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml vývaru
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  1. Kachnu očistěte, osolte a opepřete jak zevnitř, tak zvenku. Vnitřek kachny můžete naplnit mletým pepřem a česnekem podle chuti.
  2. Formu na pečení vymažte olejem a kachnu vložte do formy s prsím dolů.
  3. Začněte předehřívat troubu na 180 °C.
  4. Pečte kachnu zhruba 1,5 – 2 hodiny, první hodinu přikrytou a pak přikrytí odstraňte, aby se kůže mohla zezlátnout.
  5. Mezitím na pánvi orestujte na oleji cibuli nakrájenou na tenké půlkolečka. Přidejte švestky, cukr a ocet a dusíme pár minut do zkaštanovělou konzistenci.
  6. Mouku rozmíchejte ve vývaru a po zapěknutí kachny z pánve přidejte do švestkové směsi. Vařte, dokud omáčka nažloutne a zhoustne.
  7. Pečenou kachnu podávejte s teplou švestkovou omáčkou a přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *