14. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s vdolky
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si náš‍ recept⁣ na lahodnou pečenou kachnu s vdolky! Kuchyňské umění vám přinese jedinečný zážitek‌ z chutí a vůní, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte krok za krokem návod a rázem se stanete mistry kulinářského umění. Zážitek, který si budete chtít zopakovat ‍znovu a znovu!

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl, pepř, majoránka
  • 400g brambor
  • 100g ⁢hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl, muškátový‌ oříšek

Postup

  1. Nejprve si kachnu důkladně omyjte,⁢ osolte, opepřete a posypte majoránkou.
  2. Vložte ji do trouby vyhřáté na 180 stupňů a ⁤pečte asi 2 hodiny, pravidelně ji přelévejte⁣ vlastním vývarem.
  3. Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a⁢ uvařte je ve slané vodě do měkka.
  4. Uvařené ⁤brambory sceďte a propasírujte, přidejte vejce, mouku, sůl a muškátový oříšek ⁣a vytvořte těsto.
  5. Z těsta vytvarujte malé kuličky, které dejte na plech a pečte v troubě asi 20 minut, dokud nezačnou⁣ zlatě hnědnout.
  6. Hotovou kachnu podávejte se vdolky a libovolnou omáčkou ⁤nebo dušeným zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *