14. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si náš recept na lahodnou pečenou kachnu s vdolky! Kuchyňské umění vám přinese jedinečný zážitek z chutí a vůní, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte krok za krokem návod a rázem se stanete mistry kulinářského umění. Zážitek, který si budete chtít zopakovat znovu a znovu!
Suroviny
- 1 kachna
- sůl, pepř, majoránka
- 400g brambor
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, muškátový oříšek
Postup
- Nejprve si kachnu důkladně omyjte, osolte, opepřete a posypte majoránkou.
- Vložte ji do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte asi 2 hodiny, pravidelně ji přelévejte vlastním vývarem.
- Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je ve slané vodě do měkka.
- Uvařené brambory sceďte a propasírujte, přidejte vejce, mouku, sůl a muškátový oříšek a vytvořte těsto.
- Z těsta vytvarujte malé kuličky, které dejte na plech a pečte v troubě asi 20 minut, dokud nezačnou zlatě hnědnout.
- Hotovou kachnu podávejte se vdolky a libovolnou omáčkou nebo dušeným zelím.