29. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Pečená kachna s pomerančovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na pečenou kachnu s pomerančovou omáčkou je jednoduchý a chutný. Kachna je pečená s křupavou kůží a její maso je šťavnaté a lahodné. Pomerančová omáčka dodá tomuto pokrmu osvěžující a sladkou chuť. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své hosty výjimečným jídlem plným lahodných chutí.

Suroviny

  • 1 kachna (2-3 kg)
  • 2 pomeranče
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • olej na potření

Postup

  1. Kachnu opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Vnitřek i vnějšek jemně osolte a opepřete.
  2. Pomeranče omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kolečka.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Ve větším hrnci zahřejte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  5. Přidejte hořčici, med, tymián, majoránku a kmín. Vše promíchejte.
  6. Kachnu vnitřně i zevně potřete připravenou směsí koření.
  7. Vnitřek kachny naplňte kolečky pomerančů.
  8. Kachnu přeneste na pekáč a přelijte ji vodou. Přikryjte a pečte při teplotě 180 °C po dobu 2-3 hodiny, případně dokud nebude maso měkké.
  9. Během pečení kachnu každých 30 minut obracíme, aby se nám nezačala spalovat.
  10. Při servírování můžeme kachnu polít pomerančovou omáčkou.
  11. Přílohou se hodí červené zelí a bramborový knedlík.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *