31. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na pečenou kachnu s kynutým knedlíkem? Naše kuchařská experts vytvořili tento úžasný recept, který vám přinese chutné a sýté jídlo. Pečená kachna je dokonale upečená a má křupavou kůži, která je naprosto neodolatelná. Kombinace s kynutým knedlíkem vytváří skvělý kontrast textur a dodává jídlu bohatou a plnouchuť. S naším podrobným návodem a tipy na přípravu se vám tento recept zaručeně povede. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své blízké dokonalým jídlem!
Suroviny
- 1 celá kachna
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
- 500 g mouky
- 250 ml mléka
- 40 g droždí
- 1 lžička cukru
- sůl
- 2 vejce
Postup
- Zahřejte troubu na 180 °C.
- Oloupejte a nakrájejte cibule a česnek na malé kousky.
- V hrnci rozehřejte máslo a orestujte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Očistěte kachnu a osolte ji zvnitřku i zvenku. Opepřete podle chuti.
- Kachnu naplňte orestovanou cibulí a česnekem.
- Kachnu přeložte do pekáčku a dejte do trouby.
- Pečte kachnu přibližně 2-3 hodiny, dokud nebude zlatě hnědá a šťavnatá.
- Mezitím připravte kynutý knedlík. Smíchejte mouku s trochou soli ve velké míse.
- Ve vroucím mléce rozprouděte droždí se špetkou cukru. Nechte chvíli odstát, dokud nevzejde.
- Přidejte vzejité droždí do mouky a přidejte také vejce.
- Vypracujte těsto a nechte ho v teplém prostředí vykynout asi hodinu.
- Po vykynutí vypracujte těsto a vytvarujte knedlíky.
- Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 15 minut, dokud nebudou plavat na hladině.
- Kachnu vyjměte z trouby a nechte ji chvíli odpočinout před servírováním.
- Podávejte teplou kachnu spolu s kynutými knedlíky.